Sony Xperia XA

Vi tar det viktigste først: Sony Xperia XA ser veldig flott ut, men innholdet skuffer, slik det er dessverre blitt vanlig når det gjelder Sony. Denne modellen konkurrerer med iPhone 5s og Samsung Galaxy A3 prismessig, og er en billigversjon av Sony Xperia X (uten A-en). Designet er solid og telefonen ser bra ut, med en 5-tommers kant-til-kant skjerm. Størrelsen er akkurat passe til de som vil tekste med tommelen, så fremt du ikke har de minste hendene.

Telefonens chassis er i hardplast, noe som gir den en litt lett følelse, og den kommer i de tre fargene som er blitt standard for mange produsenter, hvit, gull, rosa-gull og svart. De hermer etter Apple iPhone med andre ord. Sony Xperia XA er lett og kompakt, ligger bra i hånda og har en helt grei skjerm på 5 tommer. Skjermen er på langt nær god nok om vi sammenligner med konkurrentene i samme prisklasse, spesielt iPhones Retina Display, til tross for at denne kom allerede for 6 år siden da iPhone 4 ble lansert.

Prosessoren er ok, supplert med 2GB RAM, og gir deg det du trenger til denne telefonen. Det halter ikke, med mindre du har ørten apper åpne samtidig. Lagringskapasiteten er 16GB, noe som for lengst er blitt for lite for de fleste eiere av smarttelefoner. Dette fyller du raskt opp om du filmer litt, laster ned noen ekstra apper, etc.

Sony Xperia XA er ikke så verst om du ikke er vant med de råeste telefonene på markedet, men dette selskapet henger nok dessverre noe etter Apple og Samsung.