Smartklokker

Tiden da smartklokker bare var til irritasjon er over. Konkurransen innen dette segmentet av elektronikk er i ferd med å ta av, og innimellom popper det opp løsninger som faktisk er nyttige, og ikke bare ”kjekk å ha”. Teknologien som presses inn i små klokker brukes også innen annet anheng og pynt, slik som Samsungs smartbelte som forteller deg når du må stramme inn livreima og kutte ut søtsakene.

Ikke bare klokker, men belter og briller også

SmartklokkerSamsungs smartbelte er veldig fokusert på helse. Den inneholder en aktivitetsmåler basert på en rekke sensorer. Beltet forteller appen du har på smarttelefonen din hvor mange skritt du tar i løpet av dagen, om du løper eller om du har sittet for mye på rumpa. Samtidig kan selvsagt belte si noe om midjemålet ditt, og om dette øker eller minker i omfang. I sum skal beltet hjelpe deg med å holde vekta. Tips og råd underveis sørger appen for, samt varslinger om du spiser for mye og så videre.

Selv om et belte er gunstig for nettopp det som har med midjemålet å gjøre, er ikke løsningene unike på noe vis. Du finner mye av dette i vanlige smartklokker også.

Apple iWatch var ikke først ute

Det kan synes som at Apple iWatch var først ute på smartklokke-fronten, men det stemmer nok ikke helt. Strengt tatt kan denne honnøren gis til de første digitale klokkene tilbake på 1970-tallet. Klokkeprodusenter som Casio lagde det vi kan kalle for smartklokker, lenge før Apple kom på tanken, men disse ble aldri noen stor suksess. I dag kjemper svært mange aktører om kundenes gunst. Google sies å være i ferd med å utvikle sin egen klokke, noe som ikke burde forbause. all den tid de også ser ut til å planlegge på telefonfronten. Fra før har de utviklet noe fiffige smartbriller, og det forskes også på en smartbil, blant mye annet.

Stadig flere smartklokker

I dag får man smartklokker fra svært mange forskjellige produsenter, ikke bare Samsung og Apple. I tillegg til mer eller mindre kjente leverandører innen elektronikk og data, er det mange Petter Smart-typer som utvikler eller lanserer egne smartklokker basert på midler de karrer til seg via Kickstarter. Her finnes det mye morsomt (og mye unyttig), for eksempel klokker som forteller deg om du er full, hvor full du er, og når det er på tide å gå hjem fra puben. Kjente Pebble Watch ble også finansiert gjennom Kickstarter, men denne fokuserer mer på trening, i stedet for rariteter som alkoholkonsum. Slike klokker er populære blant trimmerne, da de som regel har pulsmålere, skrittellere, GPS-navigasjon og annet nyttig når du er ute og mosjonerer.

Smartklokke i luksusklassen

For de mer forfengelige av oss kan flere kjente klokkeprodusenter lokke med smartklokker av den mer luksuriøse sorten. TAG Heuer har sin Connected på markedet, en ganske tøff modell som fås i mange knæsje farger. Klokka er utpreget sporty, men med den designen som gjør at den matcher både dress og hverdagsantrekk, så lenge du velger en diskret fargeløsning. Den ser ut til å ha en normal TAG Heuer urskive, men denne er faktisk et LCD-display som er trykksensitivt. På innsiden finner du et topp produkt, men det mangler GPS og slike ting som treningsfantastene gjerne trenger. Connected drives av et Android-basert operativsystem som leveres av Google.