iPhone SE

Her er den første iPhone uten nummer i navnet, siden originalen tok mobilmarkedet med storm helt tilbake i 2007. iPhone SE er 5s-versjonen på steroider. Alt som var bra med iPhone 5s er med, mens det meste som trengte en oppgradering er forbedret.

Om en iPhone 6s blir for dyr, har du her et fullgodt alternativ til en langt hyggeligere pris. Selv om SE-modellen har samme skall som 5-modellene, er mye av innholdet det samme som du finner i 6-versjonene. Prosessoren er den samme som i de nyeste, og det samme gjelder for eksempel 12Mp kameraet. Spesielt synes vi at oppgraderingen i prosessoren er kjærkommen. iPhone 5s var betydelig tregere enn det du nå får i iPhone SE.

Fordi dette er billigmodellen fra Apple får du også ganske begrenset lagringskapasitet med standardmodellen. Den kommer med kun 16GB minne, men for noen penger mer kan du velge en versjon med 64GB. Selv om det koster mer, har du da likevel en meget god telefon som ikke koster skjorta, og sannsynligvis mer enn nok lagringskapasitet for vanlig bruk.

Vi som egentlig ikke liker designet på iPhone 6 (5-serien er langt mer Apple!), har her et bra alternativ. Fargevalgene er de samme som for 6-serien, men den mer robuste kassen er å foretrekke.