iPhone 7

iPhone7Nå er det ikke lenge igjen før iPhone 7 lanseres, og ekspertene har lenge spekulert i hvilke forbedringer og endringer smarttelefonen fra Apple kommer med. Det er nesten to år siden iPhone 6 ble lansert, en mobiletelefon som fortsatt duger så det holder. Men, ny iPhone betyr garantert flere spennende løsninger vi ikke har sett før. Her er noen av de mest sannsynlige endringene i iPhone 7.

Lydutgangen forsvinner

Det blir neppe noen stor overraskelse om det viser seg at 3,5mm utgangen for hodetelefoner er borte i den nye iPhone 7. Tegnene på at dette skjer er passe tydelige. For eksempel har flere ledende produsenter av hodetelefoner lansert trådløse versjoner av eksisterende produkter. I og for seg ikke ugjendrivelig bevis for at Apple foretar denne endringen, men sammen med påståtte lekkasjer av chassiset til den kommende iPhone 7, der nettopp inngangen til minijackpluggen ser ut til å mangle, gjør at dette er temmelig sannsynlig.

2 kamera er bedre enn 1

Flere andre smarttelefoner har tatt i bruk bedre kamerateknologi, der for eksempel to kamera tar parallelle bilder, før de settes sammen til et bedre sluttprodukt. Alt ettersom hvilken kameratype og programvare man bruker, kan slike løsninger kompensere for dårlige lysforhold eller andre forhold som gjør gjengivelsen uskarp, fargesvak med mer. At Apple kommer etter er temmelig sannsynlig. Apple kjøpte opp et selskap som spesialiserer seg nettopp på denne typen fotoløsninger så sent som i fjor. iPhone 6 hadde et anstendig kamera da smarttelefonen ble lanser, men teknologien som brukes der henger i dag etter i forhold til hva flere av konkurrentene byr på. At iPhone 7 derfor kommer med en oppgradering regnes som ganske brennsikkert.

Vanntett iPhone 7

Noen av de profesjonelle spåkonene på teknologifronten mener at den nye iPhone 7 kommer til å nærme seg å være vanntett, eller i det minste mer robust for våte påkjenninger enn iPhone 6 er det (selv om den faktisk tåler litt). Konkurrenter som blant annet Samsung har flere vanntette produkter på markedet (med vekslende hell). Kanskje er den forventede fjerningen av minijack-pluggen et ledd i denne endringen i iPhone 7.

Lagringskapasiteten blir bedre

Om du har en smarttelefon med 16GB minne, vet du at det skall jammen ikke mye til før all lagringsplass er brukt opp. Bruker du telefonen som kamera, skal det ikke mange filmsnuttene til før du har brukt opp all kapasitet. Derfor forventer mange at iPhone 7 ikke blir å finne med 16GB i billigste modell, men at den rimeligste utgaven i stedet får 32GB. Uavhengig om det skjer, forventer mange at toppmodellen får økt lagringskapasitet til 256GB. På høy tid! Prisen går nok også opp i samme slengen, men det ser sjelden ut til å bry de som kjøper toppmodellene fra Apple og Samsung.

Trådløs lading

Flere mener at det er på tide at Apple lanserer en iPhone med trådløs lading av batteriet. Teknologien er der, og Apple har garantert utforsket mulighetene lenge. Spørsmålet er ikke ”om” trådløs lading kommer til iPhone, men mer ”når” det kommer. I så fall er det gode nyheter for alle som har opplevd å være telefonløs fordi bikkja tygde i stykker ledningen til laderen, eller andre lignende irritasjonsmomenter. Når telefonene kan lades trådløst, blir utstyr for lading sannsynligvis like standard som WiFi på caféer og lignende.