iPad Pro Mini

iPad Pro MiniiPad mini 5 er på trappene og forventes lansert i disse dager, men da sannsynligvis med det nye navnet iPad Pro Mini. Forventningene er at det nye nettbrettet fra Apple avdukes samme dag som iPhone 7 lanseres. Tegnene på lanseringen er flere, blant annet at produktet er flyttet på i Apple Store. Om du ikke har et nettbrett fra før, kan det være en god idé å vente til denne lanseres. iPad Mini-serien er svært praktisk på flere måter. Stor nok til å fungere bra som nettbrett, men likevel liten nok til at du får den med deg i en litt romslig lomme.

Ny versjon av iOS samtidig

iOS 10 ble annonsert tidligere i sommer, og kommer sannsynligvis til å bli sluppet ut på markedet samtidig som både iPad Pro Mini og iPhone 7. En betaversjon av iOS 10 er allerede tilgjengelig, mens den endelige versjonen altså kommer nå, også som standard i de nye produktene fra Apple. iOS 10 får i følge Apples egen hjemmeside mange nye og morsomme detaljer. For eksempel vil du kunne sende meldinger med din egen håndskrift, animasjoner som gir meldingene dine mer effekt, meldinger som først vises når mottakeren sveiper over tekstfeltet og klistremerker. Av den mer nyttige sorten kommer det forbedringer på Siri, Maps og mulighet for å kontrollere låser og lys i hjemmet ditt.

Endringer i design?

Forrige versjon av iPad Mini er fortsatt å regne som et meget bra nettbrett, men designmessig har det skjedd lite siden den første iPad Mini ble lansert. Litt tynnere og bedre innhold, men for legfolket ville det vært vanskelig å se forandringene. Forrige versjon er 6,1 mm tynn, mens konkurrenter som Samsung Galaxy Tab S2 er nede i 5,6 mm. Ut i fra det antar mange av Mac-magasinene at den nye iPad Mini 5 blir å se 5-tallet i antall millimeter. Sannsynligvis får iPaden også nytt chassis. Aluminiumet som brukes i iPhone 6s og iPhone 6s+ antas å tas i bruk også på ned nye iPad Mini 5.

Forventet oppgradering på innsiden

Kameraet blir nok det samme som i forrige modell, men prosessoren antas å bli bedre. Forrige versjon har en A8 prosessor, og kommer den nye iPaden med A9, kan du forvente større hastighet og bedre grafikk med høyere oppløsning. Blir iPad Mini 5 tynnere som forventet, kan det hende batteriet også blir tynnere, uten at det skal gå ut over kapasiteten til batteriet. De tekniske løsningene på batterier blir stadig bedre, og det forventes at Apple har kommet opp med noe nytt på dette området.

Forhåpentligvis også med…

Om Apple gjør alt rett med iPad Mini 5, bør inngangen til hodetelefon (minijack) bort, og erstattes av tradløs hodetelefoner, noe man forøvrig forventer også i den nye iPhone 7. Raskere lading av batteriet er også ønskelig, og kanskje kommer trådløs lading også. 3D Touch som ble implementert i iPhone 6 ville vært et steg fremover, og vi håper dette kommer med. Ellers håper mange hard core Apple-fans at chassiset tar samme form som den gamle iPhone 4-serien. Dette designet skiller seg mer ut enn de nye avrundede kantene, og kjennes for mange bedre ut i håndflatene.