Google Nexus 5X

Er det på tide å oppgradere fra Google Nexus 5, til den nyeste modellen 5X? Forrige versjon fikk gjennomgående gode omtaler fra ledende teknologitestere, og nykommeren 5X er langt i fra dårligere. Helhetsinntrykket, for å starte der, er at dette er rett og slett en knallbra smarttelefon. Prisen er også så absolutt overkommelig.

Google Nexus 5X er en av de første smarttelefonene til å kjøre på Android 6.0 Marshmallow. Kameraet er blitt mye bedre enn forrige versjon, med IR-laser system for fokusering, LED lys og med 4K videoopptak. Skjermen er en av de beste 1080p vi har sett, selv om denne faktisk ikke er oppgradert fra forrige versjon.

Lagringskapasiteten på standardmodellen er for knapp. Når en 4K video bruker 300MB per minutt, sier det seg selv at minnet blir fort brukt opp, og du må styre ofte med sletting og kopiering av de filmene og bildene du vil ta vare på. Det er nok bedre å gå opp et hakk i pris, og velge en Nexus 5X med 32GB minne. Prosessoren er også noe treg, i hvert fall om vi sammenligner med storebroren Nexus 6P. Smarttelefonen er også litt skuffende stor i forhold til den begrensede økningen i skjermstørrelse.

Totalinntrykket er likevel at her får du mye smarttelefon for pengene!