BlackBerry DTEK50

Er det noen som husker finansfolkets favoritt, BlackBerry? Telefonprodusenten tapte terreng så det sang da konkurrentene pumpet ut smarttelefoner med berøringsskjerm, mens de selv tviholdt på det klønete tastaturet. Nå har de lansert BlackBerry DTEK50, en middels stor smarttelefon (med berøringsskjerm selvsagt) som gir deg svært god sikkerhet. Prismessig ligger DTEK50 ganske midt i laget, og burde dermed appellere til en bred kundegruppe.

Telefonen ser ganske bra ut, selv om designet er temmelig enkelt. I motsetning til de fleste konkurrenter, har DTEK50 en ruglete bakside, noe som gjør at den ligger mer sikkert i håndflaten. Vekten er lav (kun 135 gram) mens skjermen er på 5,2 tommer. Denne har full HD-oppløsning og viser film veldig med høy skarphet og kvalitet.

Prosessoren er ”så der”, ikke for treg, men heller ikke spesielt rask, noe som ikke bør overraske, prisen tatt i betraktning. Dette kompenseres det noe for ved at RAM er på hele 3GB, hele 1GB mer enn i Apple iPhone 6s. Til tross for den økte RAM-størrelsen, er iPhone fortsatt bedre til multitasking, men BlackBerryen ligger ikke veldig langt bak.

Totalinntrykket er at mye er bra med BlackBerry DTEK50, mens det også er mye som virker ganske middels. Men, med en overkommelig pris, er dette en telefon som har potensiale til å bli populær.