Billigere forsikring kan spare deg for tusenvis

Verdisakforsikring på pcPå Humac.no er vi selvsagt ekstra opptatt av gadgets og teknologi. Derfor er det naturligvis også viktig å vite hva man skal forsikre, og hvordan man kan få de beste avtalene. Som en tommelfingerregel vil vi anbefale deg å vurdere forsikring på verdisaker/teknologi til over 20 000 kroner og sterk anbefaling til gjenstander med verdi på 100 000 kr. Anbudstjenesten Forsikre.no skriver også at det bør vurdere forsikring på gjenstander som har sentimental verdi. Du kan lese mer i deres artikkel om verdisakforsikring.

Mange tenker ikke over hvor mye forsikringene koster, men benytter seg av det samme forsikringsselskapet som de alltid har gjort. Det er enkelt å bare ta en telefon til selskapet man kjenner når man trenger en ny forsikring. Ulempen med å alltid benytte det eneste selskapet man kjenner er at man ikke vet hva de samme forsikringene koster andre steder, og man kan dermed ende opp med å betale mer for forsikringene enn man behøver. De fleste har behov for en del forsikringer når man for eksempel har bolig, bil og annet. Man trenger også ofte reiseforsikringer om man er glad i å reise.

Det er flere måter man kan oppnå å få billigere forsikringer på. Man kan spare en del på å samle forsikringene på ett sted som en totalpakke, for eksempel. Det kan man også gjøre i forbindelse med banktjenester. De fleste banker tilbyr forsikringer enten selv eller gjennom samarbeidsavtaler slik at de kan samle forsikringer sammen med banktjenester. Andre alternativer er å benytte seg av avtaler som tilbys gjennom medlemskap. Flere organisasjoner inngår avtaler med blant annet forsikringsselskaper for å kunne tilby fordeler for sine medlemmer. Man skal ellers ikke glemme at man bør sjekke flere steder for å finne billigere forsikring.

Billigere ved å samle forsikringer

Forsikringsselskaper vil gjerne at du har alle forsikringene hos dem, og de kan derfor gi deg bedre tilbud hvis du har flere forsikringer der. Det er flere måter å samle forsikringer på. Også banker ønsker å kunne tilby en totalpakke for at du skal benytte dem for boliglån i tillegg til at du får forsikringer hos dem. Hvis du velger samme forsikringsselskap for alle forsikringer du trenger, så kan du enkelt ende opp med å spare flere hundrelapper hver måned, og i flere tilfeller også tusenlapper. Det monner raskt til flere tusen i løpet av et år.

Spare på forsikringer ved hjelp av medlemskap eller kredittkort

Andre metoder som kan hjelpe for å spare på forsikringer, er at man kan få rabatter i forbindelse med medlemskap eller kredittkort. Organisasjoner som OBOS eller NITO tilbyr rabatterte innboforsikringer eller boligforsikringer til medlemmer, i tillegg til mange andre rabatter. Ellers er det mange forskjellige kredittkort som bruker forsikringstilbud som et konkurransefortrinn i forhold til andre kredittkort. Med kredittkort vil du som oftest få tilbud om reiseforsikringer som betinger at du benytter kortet for å betale for reisen.

Finne billigste forsikringsselskap

Selv om man kan få billigere forsikringer ved å samle alle forsikringene på ett sted eller benytte seg av rabatter, så bør man også sjekke forskjellen i priser mellom forskjellige forsikringsselskaper. De fleste selskapene ønsker at du flytter alle dine forsikringer til dem, og de vil derfor veldig ofte kunne gi deg et bedre tilbud enn forsikringsselskapet du benytter i dag. På denne måten vil du finne ut hva som er den beste prisen for dine forsikringer.

Spare tusener hvert år

Som nevnt er det flere måter hvor du kan oppnå å spare mye på forsikringer. Når du oppnår å spare hundrelapper eller tusenlapper hver måned, så blir det raskt tusenvis av kroner spart per år. I stedet for å betale mer for forsikringene enn man behøver, så kan man åpne opp for andre muligheter i budsjettet i stedet. Pengene man sparer kan for eksempel gå til en ferietur, eller man kan spare pengene til noe man gjerne skulle hatt anledning til å kjøpe eller investere i. Når man har et begrenset budsjett, så er det en stor fordel å utnytte dette på best mulig måte for å utnytte muligheter der de finnes.